به گزارش ایرنا به نقل از نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در روز یکشنبه، این کارگاه آموزشی با همت موسسه «خدمات ایران و هند پرشین پرو» و حمایت خانه فرهنگ ایران در بمبئی و با حضور نماینده فرهنگی ایران، دانشجویان و علاقمندان به فرهنگ و تمدن ایران زمین برگزار شد.
یکی از دانشجویان شرکت کننده گفت: تمدن کهن ایران زمین از دیر باز با غنای فرهنگی خود توانسته بر دیگر تمدن ها تاثیر گذارد و همین امر باعث گردیده که امروزه اشتراکات فرهنگی بسیاری میان فرهنگ ایران و دیگر تمدن ها و فرهنگ منجمله هندوستان به صورت عالی دیده شود.
در این کارگاه آموزشی 44 زبان آموز از میان علاقمندان به فرهنگ، آداب و رسوم، جغرافیای اقلیمی، شعرا گرانقدر و نویسندگان مشهور زبان و ادبیات فارسی آشنا شرکت کردند.
مهدی زارع نماینده فرهنگی ایران نیز اظهار داشت: روابط دیرین فرهنگی که بسیار عمیق تر از روابط سیاسی می باشد، باعث ایجاد اشتراکات فرهنگی بیشمار شده است که نمود عینی آنرا می توان در واژگان مشترک یافت و چنانچه فردی بخواهد تمدن و فرهنگ را مورد بررسی و پژوهش قرار دهد پس بایستی فرهنگ و تاریخ ایران را مطالعه کند.
وی با اشاره به قدمت زبان فارسی خاطرنشان کرد: زبان و ادبیات فارسی پس از زبان اسپانیولی به عنوان ششمین و بیشترین زبان کاربردی در جهان محسوب می گردد و از لحاظ کلاسیک دومین پس از زبان یونانی می باشد. زبان سانسکریت در مقام سوم جای می گیرد و قسمتهایی اززبان هندی برگرفته اززبان فارسی و اشتراکات فراوانی دارد.
وی درباره غنای زبان فارسی افزود: تنوع واژگانی در زبان فارسی بسیار زیاد است لذا فرهنگ دهخدا 18 جلد می باشد که جزو بی نظیرترین فرهنگهای جهان می باشد.
او ادامه داد: هیچ زبانی این تعداد فرهنگ نامه ندارد ازسوی دیگر تعداد واژگان فارسی 265 میلیون است که غیر ازایران در کشورهای افغانستان، تاجیکستان و نیز می توان ازآنها یاد نمود .
نماینده فرهنگی ایران گفت: چنین کارگاه های آموزشی می تواند ضمن ارتقاء آگاهی از تاریخ و تمدن ایران زمین بینش و نگرش جامعه را نسبت به فرهنگ غنی و والای ایران زمین تغییر دهد.
آساق**1424