تحصیل در زمینه ی حسابداری از جمله مواردی است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده و همین امر می تواند از دلایل اهمیت آموزش حسابداری باشد. در حقیقت نیاز به حسابدار در همه ی صنعت ها و تجارت های مختلف وجود داشته بنابراین تقاضا برای یک حسابدار حرفه ای همواره وجود دارد.
حسابداران با تحصیل و کسب مهارت های لازم می توانند امور مالی شرکت های مختلف را در دست گرفته و آنها را مدیریت کنند. در واقع این افراد در شرکت ها و سازمان های مختلف مسئولیت های متعددی را برعهده دارند و کارهای مهمی را به انجام میرساند.
در واقع موفقیت و یا شکست تجارت های مختلف به میزان زیادی به حسابداری بستگی دارد و این افراد در تعیین استراتژی های یک شرکت نقش مهمی داشته و سازمان های مختلف را در جهت دستیابی به اهداف شان هدایت می کنند.
در این مقاله قصد داریم تا اهمیت تحصیل در حسابداری و تاثیر مهارت های حسابداری را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.
حسابداری چیست و چرا آموزش حسابداری مهم است؟
حسابداری را می توان یکی از مهم ترین مسائل و دغدغه های دنیای مدرن و ستون فقرات تجارت های مختلف دانست. در واقع پشت هر شرکت موفقی یک حسابدار ماهر است که می داند چگونه از دانش خود در امور مالی ، ریاضیات ، آمار و اقتصاد استفاده کند تا بتواند یک تجارت را توسعه دهد.
حسابداری موضوعی کاملا تخصصی است و به طور خاص به جریان روزانه ی پول در داخل و خارج از مشاغل می پردازد و آنها را در تعادل نگه داشته و از بروز هرگونه چالش در آینده جلوگیری می کند. حسابداری به عنوان یکی از قدیمی ترین ، امن ترین حرفه ها شناخته می شود و یک مدرک حسابداری پس از فارغ التحصیلی ، گزینه های شغلی متنوعی را برای شما ایجاد می کند.
تفاوت بین امور مالی و حسابداری چیست؟
حسابداری حول گزارش های مختلف و تجزیه و تحلیل چگونگی گردش پول به داخل و خارج مشاغل می پردازد. حسابداران در زمینه های مختلف اطمینان حاصل می کنند که مقررات رعایت شده و از این طریق از بروز مشکلات مالی پیشگیری می کنند.
امور مالی بیشتر به مسائلی مانند دارایی ها ، وبدهی ها و هزینه ها و مواردی از این قبیل می پردازد. در حقیقت حسابداران با استفاده از آموزش حسابداری می توانند تفاوت بین امور مختلف را متوجه شده و اقدامات مختص هر یک را به انجام برسانند.
چرا باید به تحصیل حسابداری بپردازیم؟
با استفاده از مدرک حسابداری ، افراد می توانند یک حرفه ی انعطاف پذیر ، دارای پتانسیل های مختلف و پر سود را برای خود انتخاب کنند. با استفاده از آموزش حسابداری ، حسابداران یاد میگیرند که چگونه پول در جریان و بودجه شرکت را مدیریت کنند و از طرفی اطمینان حاصل می کنند که در طول سال ، پول نقد در جریان باشد.
برای تحقق این امر حسابداران به مهارت هایی از جمله تحقیق در مورد داده ها ، تحلیل عناصر مالی و اقتصادی نیاز خواهند داشت. از طرفی همانطور که میدانید ، نیاز به حسابداران هیچ گاه از بین نمی رود و در سراسر دنیا نیاز به حسابدار حرفه ای همواره وجود دارد.
برخی از مواردی که حسابداران در سراسر دنیا با آن سروکار دارند و لازم است که در این زمینه ها اطلاعات کافی را داشته باشند ، عبارتند از :
- قوانین کسب و کار
- بازارهای مالی
- حسابرسی
- حسابداری مدیریت
- امور مربوط به مالیات
- اقتصاد
- بانکداری و سرمایه گذاری
- امور مالی شرکت ها
دلایل زیادی وجود دارد که افراد را مجاب می کند تا به تحصیل در زمینه ی حسابداری بپردازند که از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز بازار جهانی به این حرفه
- کارآفرینی و ایجاد کسب و کار مخصوص خودتان
- امنیت شغلی
- انعطاف پذیری بالای این شغل
- حقوق و مزایای مناسب
- امکان پیشرفت از نظر جایگاه شغلی
نیاز به مهارت های ریاضی خوب
یکی از متداول ترین سوالاتی که ذهن افراد را درگیر می کند این است که آیا برای انتخاب شغل حسابداری باید در ریاضیت خوب باشم؟ در پاسخ باید بگوییم که حسابداری شغلی است که بیشتر با آمار و ارقام سروکار دارد و لازم است که افراد با اعداد و ارقام کنار بیایند.
این موضوع سبب می شود تا افراد به آموزش حسابداری نیاز داشته و مهارت های مختلف در این زمینه را از طریق این آموزش ها کسب کنند. تا زمانی که بتوانید با آمار و داده ها کار کنید ، می توانید یک حسابدار خوب باشید اما این امر به این معنی نیست که حسابداری به هوش ریاضی بسیار بالایی احتیاج دارد.
با استفاده از مدرک حسابداری به چه کارهایی می توانید مشغول شوید؟
واضح ترین و رایج ترین انتخاب شغلی برای فارغ التحصیلان حسابداری عبارتند از :
- حسابدار
- حسابدار مدیدریتی
- مامور حسابدار قانونی
البته چنانچه مهارت های خود در زمینه ی حسابداری را با استفاده از آموزش های حسابداری ، ارتقا ببخشید ، می توانید در زمینه های دیگری نیز مشغول به فعالیت شوید که این زمینه ها عبارتند از:
- مشاوره های مالیاتی
- اقتصاددان
- کارگزار بیمه
- کارگزار بورس
به هر حال در صورتی که تجربه ی بیشتری در حسابداری کسب کنید می توانید از مزایای این شغل بهره مند شده و به درآمدهای بیشتر دست یابید.
آیا علاقه مند به مطالعه ی حسابداری هستید؟
در حقیقت با استفاده از کلاس های مربوط به آموزش حسابداری مهارت های شغلی بسیاری از کسب خواهید کرد که این امر سبب می شود که پولی که شما برای این گونه کلاس ها پرداخت می کند و به شما بازگردانده شود.
در این دوره ها شما دروس مربوط به حسابداری را با تمرکز بر روی مباحث اصلی حسابداری که زیربنای حسابداری هستند ، یاد می گیرید و در ادامه به بررسی موضوعاتی در زمینه ی حسابرسی ، مدیریت و مالیات می پردازید و تخصص های لازم در این زمینه را فرا می گیرید.
مهارت های حسابداری به صورت ترکیبی از یادگیری در کلاس ها ، پروژه ها و مطالعات موضوعی ، کارگاه های آموزشی به دست می آیند. بسیاری از اساتیدی که در این زمینه فعالیت می کنند ، از پیشینه ی حرفه ای برخوردار بوده و نکات و اسراری که در دنیای واقعی حسابداری به آنها نیاز دارید را به شما آموزش خواهند داد.
آموزش برای هر حسابدار مهم بوده و لازم است که فرد مهارت های کسب کرده را به صورت عملی به کار گیرد. برای تحقق این کار ، یک حسابدار می تواند به عنوان کارآموز در شرکت های مختلف مشغول به کار شده و به کسب تجربه بپردازد. همچنین حسابداران از این طریق می توانند دایره ی ارتباطات خود را افزایش داده و در دنیای تجارت به اطلاعات مهمی دست پیدا کنند.
آموزش حسابداری
در هنگام یادگیری امور مربوط به حسابداری لازم است که فعالیت های مختلفی را به انجام برسانید که از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوشتن مقاله و گزارش
- شرکت در سخنرانی ها و سمینار های گوناگون
- بازدید از مکان های مختلف
کسب مدرک حسابداری در دانشگاهها ایران نیازمند تحصیل در یک دوره ی چهار ساله است که در این دوره مهارت های لازم به حسابداران آموزش داده می شود و در نهایت حسابداران می توانند به راحتی وارد بازار کار شوند.
مهارت هایی که در آموزش حسابداری می آموزید:
مهارت های مدیریت زمان
از جمله مهارت هایی که در آموزش های حسابداری به حسابداران یاد داده می شود ، مهارت مدیریت زمان است. اغلب حسابداران در طول روز باید به ارزیابی چندین پروژه بپردازند و از طرفی با مشتریان مختلفی در ارتباط باشند و به دلیل اینکه پروژه های مختلف محدوده ی زمانی خاصی دارند ، لازم است که حسابداران زمان مورد نظر را در نظر بگیرند.
برای مدیریت زمان بهتر ، لازم است که اموری که باید در یک بازه ی زمانی به انجام برسانید را برنامه ریزی کرده و در اولویت کارهای خود قرار دهید. در ضمن می توانید از نرم افزار های مختلف برای برنامه ریزی و یادآوری امور مختلف بهره بگیرید.
مهارت های ارتباطی
در دنیا هیچ شغلی وجود ندارد که به مهارت های ارتباطی نیازی نداشته باشد و مهارت های ارتباطی برای موفقیت در حسابداری بسیار حائز اهمیت هستند. این نوع مهارت در آموزش حسابداری وجود ندارد و لازم است که خود فرد برای پیشرفت در کار خود ، برای کسب این مهارت تلاش کند.
در حرفه ی حسابداری لازم است که با مشتریان ، شرکای داخلی و خارجی و سهامداران و افراد دیگر جلساتی را داشته باشید و ارتباطات مناسبی را با چنین افرادی برقرار کنید. همچنین لازم است که تجزیه و تحلیل های خود را از محاسبات داده ها به نحوی قابل فهم به مدیران انتقال دهید. بنابراین در این حرفه همواره به مهارت های ارتباطی نیاز خواهید داشت.
مهارت های تحلیلی
با توجه به افزایش داده ها و گسترش اطلاعات در دسترس ، توانایی تجزیه و تحلیل موثر در سال های اخیر ، بیشتر و کاربردی تر شده است. نیاری نیست تا موجودی های حساب های شرکت را به مشتریان انتقال دهید ، تنها لازم است که تجزیه و تحلیل روند های مختلف صنعت را در نظر گرفته و عواملی که بر حاشیه سود تاثیر می گذارند را بررسی کیند.
این توانایی برای مشاهده الگوهای مختلف ، تجسم یافته ها و ارائه مشاوره عملی بر اساس تجزیه و تحلیل ، یک مهارت مهم برای حسابداران مدرن است. به طوری که بسیاری از بنگاه ها در برنامه های آموزش حسابداری در این زمینه سرمایه گذاری می کنند تا بتوانند توانایی های پرسنل خود را بخشند.
آگاهی تجاری
آگاهی تجاری از دیگر مهارت هایی است که تقریبا در هر صنعتی کاربرد دارد ، اما اهمیت آن در حسابداری پر رنگ تر است. به هر حال هر شغلی به یک حسابدار برای رسیدگی به امور مالی نیاز دارد و در صورتی که این موضوع در آموزش حسابداری به حسابداران یاد داده شود ، می توان از آنها انتظار داشت که در بخش های تخصصی تر نیز فعالیت کنند.
آگاهی تجاری به افراد کمک می کند تا مشتریان خود را به خوبی درک کرده و از روند تغییرات در حوزه ای که در آن مشغول به کارند ، اطلاع داشته باشند. با کسب این مهارت در کلاس های مربوط به آموزش می توانید به درآمدهای بالا دست پیدا کنید.
توجه به جزئیات
حسابداران معمولا اشتباهات رایجی را به انجام میرسانند که امر ربطی به مهارت هایی که در آموزش حسابداری کسب کرده اند ندارد. در واقع هنگامی که شما هر روز با حجم زیادی از اعداد و ارقام سروکار دارید ، یک لغزش و اشتباه کوچک می تواند سبب دردسر بزرگی شود.
به همین دلیل است که توجه به جزئیات بسیار مهم است و با به کارگیری کمی دقت می توان از بروز اشتباهات رایج پیشگیری کرد. برای کاهش این گونه اشتباهات می توانید از نرم افزار های حسابداری نیز کمک بگیرید تا در نهایت اتلاف وقت را به حداقل برسانید.
مهارت های رهبری
از دیگر مهارت هایی که در برخی از کلاس های آموزشی به حسابداران آموزش داده می شود ، می توان به مهارت های رهبری اشاره کرد. در واقع بسیاری از شرکت های بزرگ به تیمی از حسابداران احتیاج دارند که این تیم نیاز به رهبری دارد.
در صورتی که شما از مهارت های رهبری برخوردار باشید ، می توانید مسئولیت های مختلف را بین اعضای تیم تقسیم کرده و آنها در هنگام بروز چالش ها و مشکلات گوناگون راهنمایی کنید. برای کسب این مهارت نیاز است که قدرت تصمیم گیری آنی داشته و از مهارت های مدیریتی نیز برخوردار باشید.
در نهایت باید بگوییم که برای تحصیل در زمینه ی حسابداری ، علاوه بر آنچه در کلاس های آموزش حسابداری فرا می گیرید ، به مهارت های دیگری نیز احتیاج دارید. این مهارت های با گذشت زمان و تمرین مداوم به دست می آیند و لازم است که شما نیز به عنوان یک حسابدار تلاش خود را در این زمینه به کار بگیرید.
حسابداری شغلی است که در صورتی که در آن به تخصص های لازم دست پیدا کنید ، چشم انداز بسیار روشنی داشته و می توانید با ارتقا جایگاه شغلی خود به درآمد های بالا دست پیدا کنید. از طرفی می توانید کسب و کار خود را با توجه دانش و مهارت هایی که دارید ، به راه بیاندازید.